Facet » Używki, Kulinaria » Pitu - rum z trzciny cukrowej

Pitu - brazylijska odmiana rumu produkowana z soku, z czystej i świeżej trzciny cukrowej. Każda butelka powstaje z minimum pięciu kilogramów tej rośliny - najlepszych, wybranych gatunków. Trunek produkowany jest nieprzerwanie od 1938 roku, a jego nazwa wzięła się od nazwy dużego, słodkowodnego kraba.
Proces dojrzewania alkoholu odbywa się przez kilka tygodni w drewnianych kadziach - dzięki temu uwolniony zostaje cały, niezwykły smak Pitu - doskonałego składnika wielu egzotycznych drinków.
Rum Pitu ma charakterystyczny, owocowo-wytrawny smak i delikatnie słomkowy kolor. Butelkę jest łatwo rozpoznać po charakterystycznej, dużej krewetce na etykiecie.
Rum Pitu ma charakterystyczny, owocowo-wytrawny smak i delikatnie słomkowy kolor. Butelkę jest łatwo rozpoznać po charakterystycznej, dużej krewetce na etykiecie.
źródło: webtrunki.pl, Banzaj.pl
Dodaj komentarz
Aby komentować pod zarezerowanym, stałym nickiem, bez potrzeby
logowania się za każdym wejściem, musisz się zarejestrować lub zalogować.
logowania się za każdym wejściem, musisz się zarejestrować lub zalogować.
Zaloguj się
0
Komentarze do:
Pitu - rum z trzciny cukrowej
Podobne: Pitu - rum z trzciny cukrowej




Podobne galerie: Pitu - rum z trzciny cukrowej



Najczęściej czytane w tym miesiącu
Tapety na pulpit